Brandwerende kitten

In sommige gevallen vraagt het kitwerk om speciale eisen. Zo kan het vanuit de regelgeving een vereiste zijn dat er brandwerende kitten gebruikt dienen te worden. Deze speciale kit sluit in het geval van een brand kleine kieren af. Op deze manier voorkomt de kit een verdere verspreiding van het vuur en de vrijgekomen rook. 

Bekijk al onze brandwerende kitten

Ontdek ons complete aanbod en bestel vandaag nog!

Bekijk brandwerende kitten

 

Brandwerende Acrylaat kit

De AstroFlame Acrylaat kit is zeer eenvoudig aan te brengen. Dit, in combinatie met een uitstekende werking. De kit zet uit bij contact met extreme hitte en heeft creëert hierdoor een brandwerendheid van maar liefst 4 uur. Hiermee wordt de verspreiding van een brand dus aanzienlijk afgeremd. Het product is bij uitstek geschikt voor het afkitten van dilatatievoegen en kabel- en buisdoorvoeringen.

Acrylaat kit algemene productfoto Acrylaat kit werking foto

 

HPE kit

Als u gaten af wilt sluiten die ontstaan door het wegbranden van kunststof penetraties bij een brand, dan is HPE kit hier de perfecte oplossing voor. Dit soort openingen ontstaan bijvoorbeeld doordat kabels, kabelgoten, kabel trossen (of andere kunststoffen buizen die in een muur geplaatst zijn) weggebrand zijn. Met een brandwerendheid van 2 uur kan er op deze manier veel schade voorkomen worden.

   Productfoto HPE Kit algemeenHPE Kit productfoto detail

 

Bruikbaarheid van een brandwerende kit

De kit is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen en breed toepasbaar. Over het algemeen kan gesteld worden dat de kitsoorten gebruikt worden voor onderdelen in de bouw waarvoor hoge eisen gesteld worden aan de brandveiligheid. Daarnaast kunnen zij ingezet worden voor het afdichten van verschillende glaselementen of massief minerale bouwmaterialen.

 

AstroFlame

Al onze brandwerende kitten zijn van het merk AstroFlame. AstroFlame levert brandveilige producten van hoogwaardige, marktleidende kwaliteit. Inmiddels heeft AstroFlame al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van passieve brandbeveiliging. Al ons afdichtmateriaal is uitvoerig getest en voldoen aan alle eisen die gesteld zijn binnen de hedendaagse (nieuw)bouw.

 

Advies nodig?

Als u nog niet zeker weet welke brandwerende kit het best geschikt is voor uw situatie, adviseren wij om even contact met ons team op te nemen. Wij staan namelijk altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een passend advies.