Brandwerende ventielen

Preventiematerialen biedt verschillende brandwerende ventielen voor diverse doeleinden in het plafond. Wij hebben de ventielen speciaal ontworpen met het doel om op een kosteneffectieve wijze een brandveilig regelventiel te kunnen plaatsen en het plafond brandwerend te maken.

6 producten gevonden

Hoe werkt een brandventiel?

In een brandventiel zit speciaal materiaal verwerkt dat er voor zorgt dat het ventiel volledig wordt afgesloten. Hierdoor kan de brand minder snel overslaan naar andere ruimtes en dit maakt het plafond brandwerend. In het brandventiel zit smeltlood wat bij 72 °C smelt. Dit blokje lood valt dan op een veer in het ventiel en dit veertje zorgt ervoor dat het ventiel wordt afgesloten.

 

Voordelen van brandwerende ventielen

Een brandwerend ventiel beidt verschillende voordelen. Zo zijn onze ventielen eenvoudig te installeren, kunnen wij goede testresultaten aantonen, zijn ze onderhoudsarm en makkelijk te inspecteren tijdens eventuele controles. Daarnaast kunnen wij de producten uit voorraad leveren waardoor ze snel geleverd worden.

 

Diverse ventielen voor plafond en wand

Wij bieden een vijftal ventielen aan die voor verschillende doeleinden inzetbaar zijn. Zo kunt u een ventiel kopen voor een afzuiging, een brandklep voor ventilatie of juist voor een ventilatierooster. De ventielen zijn per stuk te bestellen in diverse formaten zodat er voor elke situatie een geschikte maat bestelbaar is. Wat ze allemaal gemeen hebben: alle ventielen zijn brandwerend en geschikt voor plafond en wand.

Twijfelt u over welke ventiel geschikt is voor uw specifieke situatie? Neem gerust contact met ons op, stuur een foto op en onze brandveiligheid experts denken met u mee!