Brandwerende doorvoeringen en sparingen

Het is van cruciaal belang om doorvoeringen en sparingen in uw gebouw brandwerend te maken. Tijdens een brand kunnen vlammen en rook zich namelijk gemakkelijk door een gebouw verspreiden via deze openingen. U wilt natuurlijk het risico op branduitbreiding minimaliseren en de veiligheid van mensen waarborgen.

27 producten gevonden

Waarom zijn doorvoeringen en sparingen belangrijk voor brandveiligheid?

Doorvoeringen en sparingen zijn essentiële elementen binnen de bouw die de brandveiligheid van uw gebouw beïnvloeden. Maar wat zijn doorvoeringen en sparingen precies?

Wat zijn doorvoeringen?

Doorvoeringen verwijzen naar de openingen die worden gemaakt in betonconstructies om leidingen door te voeren. Deze leidingen kunnen onder andere elektriciteitskabels en gasbuizen omvatten. Doorvoeringen bieden gemakkelijke toegang voor verschillende systemen en dienen brandwerend te zijn om de verspreiding van vuur en rook te voorkomen.

Wat zijn sparingen?

Sparing is een veelgebruikte term in de bouwsector. Het verwijst naar de specifieke gaten die in constructies worden gemaakt om doorvoeringen mogelijk te maken. Sparing is van groot belang bij het behouden van de constructieve integriteit van een gebouw terwijl het toch functionele leidingen en systemen toelaat.

Regelgeving voor brandveiligheid en doorvoeringen

De Europese regelgeving met betrekking tot brandveiligheid is strikt en met goede reden. Het implementeren van brandveiligheidsmaatregelen kan levens redden. Elke gebouwfunctie heeft specifieke eisen op het gebied van brandveiligheid. Woonfuncties hebben bijvoorbeeld andere voorschriften dan kantoorpanden. Alle producten die bijdragen aan brandveiligheid moeten voldoen aan de Europese normen, zoals de EN 1366-3, voor doorvoeringen en sparingen.

Kies de juiste brandwerende producten voor uw situatie

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment brandwerende producten om uw doorvoeringen en sparingen brandveilig te maken. Denk hierbij aan brandmanchetten, brandkleppen en vlinderkleppen. Als u zeker wilt zijn dat u de juiste producten bestelt, kunt u altijd contact opnemen met ons deskundige team voor advies. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van brandveilige oplossingen kunnen wij u voorzien van passend advies voor uw specifieke situatie. 

Voordelen van brandmanchetten en -kleppen

Brandmanchetten zijn effectieve afdichtingen die voorkomen dat vuur en rook zich verspreiden via doorvoeringen. Ze bieden een betrouwbare brandwering en zijn geschikt voor verschillende leidingtypes. Brandkleppen en vlinderkleppen zijn essentiële componenten voor het beheersen van de luchtstroom in ventilatiesystemen. Ze sluiten automatisch af bij een brand om de verspreiding van vlammen en rook tegen te gaan.

Deskundig advies voor uw brandwerende doorvoeringen

Bij het implementeren van brandwerende doorvoeringen is het essentieel om te vertrouwen op deskundig advies. Ons team van professionals staat klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw specifieke situatie. Bescherm uw gebouw tegen brandgevaar en neem nu contact met ons op voor advies en hoogwaardige brandwerende producten. Samen creëren we een veiligere omgeving.