Brandwerende afdichtingen

Brandwerende afdichtingen zijn een cruciaal onderdeel bij het brandveilig maken van uw compartimenten. Niet alleen staat dit vastgelegd in de wetgeving omtrent brandveiligheid, ook zorgen deze afdichtingen voor een verhoogd wooncomfort. Hoe? Doordat zij, naast het tegenhouden van vuur en rook, in een doorsnee dag ook tocht buiten de deur houden. 

10 producten gevonden

Zwelstrippen

Zwelstrippen, ook wel tochtstrippen genoemd, bestaan uit een materiaal welke opzwelt wanneer deze in contact komt met vuur. Onze strippen hebben bieden een uiteenlopenede brandwerendheid van 30- tot 60 minuten. Naast de zwelstrippen zijn er ook speciale varianten welke alleen rook tegenhouden.

 

Spouwafdichting

Wanneer er tussen een binnen- en buitenwand ruimte zit, is dit een punt waar gemakkelijk vlamoverslag ontstaat. Om dit op te lossen levert Astroflame een strip met een grafiet oplossing. Deze strip zwelt in het geval van een brand de ruimte tussen de twee wanden dicht. Dit proces vertraagd de vlamoverslag. 

 

Advies nodig? 

Bij eventuele vragen over onze brandwerende afdichtingen of andere producten, kunt u altijd contact met ons team opnemen.