Hoofdafbeelding 60 minuten Zwelstrip rook

60 minuten Zwelstrip rook

Een offerte aanvragen?

Selecteer het gewenste aantal en voeg het product toe aan de offerte! Klik op het winkelwagentje om de totale offerte te bekijken en plaatsen.

Omschrijving

Om de verspreiding van brand tegen te gaan van het ene compartiment naar het andere, kan er gebruik worden gemaakt van een zwelstrip. Deze zwelstrip houdt niet alleen vuur en rook tegen, maar komt ook goed van pas bij het tegenhouden van tocht. Deze strip kan zo bijvoorbeeld ideaal verwerkt worden in een bedrijfspand. Niemand wil namelijk dat het tocht tijdens de werkdag en in het geval van een eventuele brand, is het wettelijk verplicht dat dit soort gebouwen voldoen aan bepaalde brandwerende eisen.

 

Werking van de Zwelstrip

Wanneer de strip in contact komt met extreme hitte, zwelt deze op. Hierdoor worden zowel vlammen als de bijkomende giftige dampen tegengehouden. Op deze manier zorgt deze zwelstrip voor een brandwerendheid van minimaal 60 minuten. Als variant van dit product is er de 30 minuten zwelstrip. Deze heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een brandwerendheid van 30 minuten.

 

Omschrijving 

Enkele specificaties van de zwelstrippen:

  • Leverbaar in de kleuren rood, lichtbruin, rood, grijs, wit en cream. Bij bestelling altijd de gewenste kleur vermelden
  • 2100 mm in lengte
  • De dikte van het zwellichaam is 4 mm
  • De strippen zijn ongevoelig voor vocht en dus weersbestendig.
  • De zwelstrippen zijn getest conform de BS 476 part 22 en 31.1: 1987

 

Vragen over onze zwelstrips?

Bij vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van brandveiligheid, kunnen wij u voorzien van een passend advies!