Brandwerende plaat

Een brandwerende plaat is een cruciaal onderdeel bij het brandveilig maken van uw gebouw. De verschillende soorten brandwerende platen zijn samengesteld uit hoogwaardig materiaal die de ontwikkeling en verspreiding van het vuur kunnen vertragen. Op deze manier bent u verzekerd van bescherming aan uw constructies en weet u zeker dat uw project voldoet aan de gestelde brandveiligheidseisen!

2 producten gevonden

Wanneer brandwerende platen gebruiken?

Het gebruik van dit materiaal wordt sterk aangeraden om aan de opgestelde eisen omtrent brandveiligheid te voldoen. De platen die wij aanbieden kunnen onder andere ingezet worden voor de bescherming van (staal) constructies, ventilatie kanalen, brandwanden en brandwerende plafonds. 

 

Het installatie proces

Per product kan het verschillen hoe u de brandwerende platen moet bevestigen. Wij raden u dan ook altijd aan om contact met ons team op te nemen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor uw situatie! Over het algemeen raden wij momenteel nog aan om de platen van Silboard in te zetten voor het brandveilig maken van luchtkanalen en kabelgoten. Verder kunnen de platen van Tecbor voor veel doeleinden gebruikt worden. Deze dienen verlijmd te worden met bijpassende lijm.