Zwelstrip

Een zwelstrip speelt een grote rol in het brandveilig maken van uw compartimenten. De strip wordt gebruikt bij het afdichten van ramen en deuren. Op deze manier houdt een zwelstrip altijd tocht buiten de deur en zal de strip, in het geval van een brand, opzwellen. Door dit proces wordt de verspreiding van vlammen en rook flink afgeremd.

5 producten gevonden

Specificaties zwelstrip

Er zijn diverse types afdichtingen met of 30 of 60 minuten bescherming. In breedte zijn er, afhankelijk van de gevraagde bescherming, 5 breedtes. De dikte is bij ieder type 4 mm. Dit betreft dan alleen de dikte van het zwellichaam. De types met een tochtstrip zijn dikker na gelang de toegepaste rubber afdichting. De lengte van de strippen zijn 2100 mm en 1050 mm. De strippen zijn in diverse kleuren te verkrijgen; zwart, lichtbruin, rood, grijs, wit en cream. Bij bestelling altijd de gewenste kleur vermelden. De strippen zijn ongevoelig voor vocht en dus weersbestendig. Alle strippen zijn getest conform de BS 476 part22 en 31.1: 1987.

 

Deskundig advies

De experts van Preventiematerialen hebben talloze jaren ervaring opgedaan binnen de wereld van brandveilige oplossingen. Zij helpen u graag verder om uw vragen te beantwoorden!