Vlinderkleppen

Vlinderkleppen kunnen geplaatst worden in luchtkanalen met een kleine diameter. Hierbij blijft de klep op zijn plaats met behulp van een rubberen dichtingsring. Verder zijn vlinderkleppen voorzien van een smeltlood welke met 72 °C de beide delen van de klep doet sluiten. Dit zorgt ervoor dat vlammen en giftige rook worden tegengehouden. Tot slot beschikken de vlinderkleppen over een laag brandwerend materiaal wat op zal zwellen in het geval van een brand. Op deze manier bieden vlinderkleppen een brandwerendheid van maar liefst 60 minuten.

3 producten gevonden

Wat zijn vlinderkleppen?

Brandveilige vlinderkleppen zijn ontworpen om de verspreiding van rook en vlammen te voorkomen bij een brand. Ze zijn voorzien van een brandwerende afdichting en sluiten automatisch bij een brandalarm of bij een stijging van de temperatuur. Hierdoor wordt het risico op brandverspreiding beperkt en wordt de evacuatie van het gebouw veiliger.

De installatie van vlinderkleppen

Het installeren van brandveilige vlinderkleppen is een specialistische taak en wordt aanbevolen om uit te voeren door een gekwalificeerd professional. Om te beginnen moet de locatie van de vlinderklep worden bepaald en de installatie-omgeving moet schoon en gereed zijn. Daarna wordt de vlinderklep in de pijp geïnstalleerd en vastgemaakt, en aangesloten op het brandalarmsysteem. Het is belangrijk om te testen of de klep goed functioneert en te zorgen voor regelmatig onderhoud om de brandveiligheid te waarborgen. Bovendien moeten de richtlijnen van de fabrikant worden gevolgd bij de installatie en het onderhoud van de vlinderkleppen.

Neem contact op

Alle vlinderkleppen zijn getest volgens de EN 1366-2 en voldoen zo aan de laatste wetgeving omtrent brandveiligheid. Voor het correct functioneren van de vlinderkleppen is het echter wel van groot belang dat ze op de juiste manier geïnstalleerd worden. Daarom raden wij altijd aan om even contact met onze experts op te nemen. Zij kunnen u helpen bij het correct monteren van de kleppen.