Raam- en deurtechniek

Het brandveilig maken van uw deuren en ramen is gemakkelijk en betaalbaar met behulp van de laatste Raam- en deurtechniek. U kunt hierbij denken aan zwelstrippen welke zowel tocht als vuur en rook tegenhouden, valdorpels en brandveilige brievenbussen.

54 producten gevonden

Zwelstrippen

Zwelstrippen worden ingezet als afdichting voor ramen en deuren. Ook buiten een brand om hebben zij een handige functie: het tegenhouden van tocht. Er zijn verschillende soorten zwelstrippen, met ieder een andere brandwerendheid. Zo zijn er zwelstrippen met een brandwerendheid van 30 minuten, maar bieden wij ook strippen aan met een brandwerendheid van maar liefst één uur.

 

Valdorpels

Ook valdorpels houden tocht tegen. Zij zijn daarnaast brandwerend en houden dus in het geval van een brand ook vuur en rook tegen. Het fijne aan valdorpels is dat deze bij een deurbeweging zichzelf geheel automatisch enkele millimeters intrekt. Met valdorpels wordt er onderscheid gemaakt tussen inbouw- en opbouw valdorpels. 

 

Een inbouw valdorpel zit in de deur ingebouwd en wordt dus als het ware weggewerkt zodat deze nauwelijks te zien is. Ondanks dat ze lastig zichtbaar zijn, doen ze hun werking meer dan uitstekend. De opbouw valdorpels zijn wel zichtbaar. Het fijne aan deze variant is dat ze erg gemakkelijk te monteren zijn op de deur. Dit komt doordat er geen frees gemaakt hoeft te worden. Bij een opbouw valdorpel raden wij aan om een kleur te kiezen die aansluit bij de deur waarop deze gemonteerd wordt. 

Naast een valdorpel zijn er ook speciale tochtprofielen voor dubbele deuren.

Brandwerende brievenbussen

Vuur en rook kunnen zich tijdens een brand eenvoudig verspreiden door de opening van een brievenbus die is gemonteerd in een deur. Door de standaard brievenbus te vervangen voor een brandwerende variant, is dit te voorkomen. Verkrijgbaar in verschillende varianten is er voor ieder project wel een passende oplossing te vinden!

 

Vraag passend advies aan

De collectie producten binnen de raam- en deurtechniek categorie is erg groot en uiteenlopend. Als u nog vragen heeft over welk product u nodig bent in uw situatie, is dat dus zeer begrijpelijk! Vandaar dat ons team altijd voor u klaar staat om uw vragen te beantwoorden.