Wikkels

Op de plaatsen waar kunststof buizen brandscheidingen doorkruisen, worden brandwerende wikkels toegepast. Op deze pagina leest u hoe deze wikkels werken en vindt u wikkels welke uitvoerig getest zijn en voldoen aan de laatste Europese normen omtrent brandveiligheid.

4 producten gevonden

De werking van brandwerende wikkels

Wikkels bestaan uit grafiet welke zich in hoezen bevindt. Zodra de vlammen deze wikkels bereiken, zal het grafiet opzwellen. Dit zorgt voor een volledige afdichting van de buizen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de vlammen zich minder snel kunnen verspreiden, de afdichting houdt ook rook tegen. Deze rook is giftig en werkt verstikkend. Het is dus van belang dat deze tegengehouden wordt. 

Brandwerende wikkel installatie voorbeeld

 

Wanneer gebruik maken van wikkels?

Onze brandwerende wikkels zijn geschikt voor PVCu, HDPE, MDPE, PP en ABS kunststof. Ze zijn echter niet geschikt voor gebruik in holle wanden (Metal-Stud) en kanaalplaat vloeren. Hiervoor kunt u gebruik maken van de Holle Wand Manchet of een opbouw Manchet. De montage is zeer eenvoudig en dankzij het materiaal zijn wikkels een goedkooop alternatief ten opzichte van brandmanchetten

 

Hulp nodig?

Bij vragen over de toepasbaarheid, de montage of andere kwesties kunt u altijd bij ons terecht voor een advies op maat. Ons ervaren team helpt u graag verder bij het vinden van een oplossing. Vraag dus snel een geheel vrijblijvend gesprek aan.