Brandventiel

Ventielen en kleppen zijn een cruciaal onderdeel bij het brandveilig maken van uw compartimenten. Ventilatie zorgt voor een constante verversing van de lucht die wordt ingeademd. Het is belangrijk dat deze optimaal is. Tijdens een brand kunnen de vlammen en vrijgekomen rook zich echter snel via de luchtkanalen verspreiden. De ventielen en kleppen zorgen ervoor dat dit voorkomen wordt terwijl de ventilatie in een normale situatie goed blijft werken.

11 producten gevonden

Vlinderklepen

Vlinderkleppen bieden de perfecte oplossing voor luchtkanalen met een kleine diameter. De werking is simpel: zodra de temperatuur in de luchtkoker te hoog wordt, smelt het smeltlood waardoor de twee delen van de kleppen afsluiten. Hierna zwelt het brandwerende materiaal op wat ervoor zorgt dat de vlammen en rook afgeremd worden.

Werking vlinderkleppen

 

Ventielen en kleppen inspecteren

De brandventielen en kleppen dienen enkele keren per jaar geïnspecteerd te worden. Zo zorgt u ervoor dat de ventielen goed functioneren in het geval van brand. Hoe je dit doet? Maak gebruik van onze inspectieluiken. Wij bieden verschillende varianten aan zodat u vlinderluiken en ronde- of rechthoekige luchtkanalen eenvoudig en snel kunt inspecteren.

 

RFT Brandkleppen

Naast de brandventielen en vlinderkleppen bieden wij ook RFT brandkleppen aan. Kenmerken van deze brandkleppen:

  • toepasbaar in lichte scheidingswanden.
  • gemakkelijke installatie.
  • brandweerstand van maar liefst 120 minuten.
  • leverbaar in diverse diameters.
  • voorzien van een CE-markering.