Steenwol platen

Voor het brandveilig afwerken van gaten en/of doorvoeringen in een wand of vloer kunt u onze steenwol platen gebruiken. De 50 mm steenwolplaten zijn te verlijmen met steenwol pasta en kunnen met onze steenwol verf afgeschilderd worden. Op deze manier kunt u een isolatie aanbrengen welke volledig brandveilig is.

4 producten gevonden

Wat is steenwol?

Steenwol is een natuurlijk materiaal die onbrandbaar is. In het geval van een brand zorgt steenwol er dus voor dat vlammen zich minder snel kunnen verspreiden naar aangrenzende gebouwen of compartimenten. Dit leidt er toe dat er meer tijd zal zijn om te evacueren en om waardevolle bezittingen veilig te stellen.

 

Hoe monteer ik steenwollen platen?

De steenwol platen van Preventie Materialen zijn gemakkelijk te verlijmen met behulp van een speciale pasta. Naast het bieden van extra vlamdichtheid, dient de pasta ook als drukschot. Tijdens een brand ontstaat er namelijk een drukverschil welke er anders voor zou zorgen dat de steenwollen platen uit de wanden of vloeren gedrukt worden. Een pasta voorkomt dit. Verder leveren wij de pasta per 5 kilogram en is deze kleurloos.

 

De platen overschilderen

Doordat het volgens de wet moet om een verf aan te brengen op de platen nadat deze gemonteerd zijn, raden wij aan om dit te doen met een aparte verf. Ook deze verf wordt geleverd per 5 kilogram waardoor u met gemak meerdere muren kunt overschilderen.

 

Vragen?

Neem bij vragen over de platen of andere brandwerende oplossingen gerust contact met ons op! Dit is geheel vrijblijvend.