Brandmanchet

Een brandmanchet is een metalen huls die wordt geplaatst rondom een buis. De plaatsing van de manchet is altijd rondom de doorloop van een buis, dit noemen ze ook wel de doorvoering, van een scheidingswand. Hierdoor slaat brand minder snel over naar andere ruimtes middels de doorvoeringen in de muur.

6 producten gevonden

Hoe werkt een brandmanchet?

Een brandmanchet is gemaakt om het overslaan van brand naar verschillende ruimtes tegen te gaan. Een manchet kan dit tegengaan door de grafietinlage in de huls. Wanneer deze inlage in aanraking komt met een temperatuur die hoger is dan 150°C, worden de openingen tussen de buis en de wand afgesloten. De huls zorgt er dus voor dat openingen worden afgesloten waardoor de brand minder snel overslaan naar andere ruimtes. 

 

De huls zorgt er tevens voor dat giftige stoffen en gassen niet naar een andere ruimte kunnen gaan. Dit maakt uw gebouw ontzettend brandveilig. Het risico wordt namelijk een stuk kleiner dat de brand over zal slaan op de rest van het gebouw. Zelfs bij de kleinste openingen slaat de brand namelijk direct over naar een naaste ruimte. Iets wat u uiteraard ten alle tijden probeert te voorkomen.

 

Manchetten en pipeclosers van Preventie Materialen

Wij hebben verschillende manchetten en pipeclosers in ons assortiment. De pipecloser is eigenlijk exact hetzelfde als een brandmanchet, alleen heeft deze geen CE certificering. De functie van de manchetten is allemaal hetzelfde. Het enigste verschil tussen de brandmanchetten is de brandvertragende tijd. Deze verschilt tussen de 60- en 240 minuten.

 

Heeft u vragen over onze brandvertragende manchetten, andere brandpreventie producten of wilt u professioneel advies ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.