Hoofdafbeelding Spouwafdichting 35x4x1000 mm

Spouwafdichting 35x4x1000 mm

Een offerte aanvragen?

Selecteer het gewenste aantal en voeg het product toe aan de offerte! Klik op het winkelwagentje om de totale offerte te bekijken en plaatsen.

Omschrijving

Op het moment dat er ruimte is tussen de binnen- en buitenwand, is er kans op het werken van de ruimte. Indien deze ruimte opzettelijk is aangebracht, denk bijvoorbeeld aan ventilatie doeleinden, is het bestrijden en vertragen van een eventuele vlamoverslag erg moeilijk. Preventiematerialen levert hiervoor een aluminium strip met een grafiet oplossing voor de spouwafdichting.

 

Hoe werkt de spouwafdichting strip?

De strip is voorzien van een grafiet inlage. Zodra de strip in aanraking komt met hitte en/of brand, zwelt de ruimte tussen de twee wanden op vloerniveau dicht waardoor de vlamoverslag wordt vertraagd. De aluminium kleurige strippen zijn zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. Een brandwerendheid van maximaal 120 minuten is mogelijk. 

 

Specificaties van de strip

De strip voor spouwafdichting heeft een aantal diverse eigenschappen, te weten:

  • De strip wordt ook geleverd met een honingraatrug om vocht doorlaat te stimuleren
  • De minimale opening is 15 mm en de maximale opening 125 mm
  • De “firerated cladding” is getest volgens de BS 476 part 20: 1987
  • Maximale brandwerendheid van 120 minuten
  • Leverbaar in diverse formaten (75x6x1000 & 50x50x1000 mm)

Een spouwafdichtingstrip bestellen? Let dan op!

Voordat u deze producten besteld, is het raadzaam om eerst een aanvraag in te dienen. Stuur per mail een beschrijving van de situatie en voeg daar een situatietekening bij zodat wij een advies op maat kunnen uitbrengen.