Brandwerend afdichten

Op het moment dat er brand uitbreekt in een gebouw, is het zaak om zo snel mogelijk de situatie onder controle te krijgen. Door uzelf, naasten en ook de brandweer meer tijd te gunnen in het beperken van kritieke en onherstelbare brandschade, is vertraging van de verspreiding van rook en vuur van essentieel belang. Hierdoor kunt u de vluchtwegen toegankelijk houden en neemt de kans op succesvol blussen toe. Brandwerend afdichten is een hoofdrol speler in dit gehele verhaal!

Wat is brandwerend afdichten?

Om te kunnen voldoen aan de gestelde eisen op het gebied van brandpreventie, moet een (bedrijfs)pand altijd opgedeeld worden in diverse compartimenten. Dit kan je zien als unieke kamers die van elkaar gescheiden worden. Echter, door de constructie van een pand is het vaak zo dat buizen en leidingen door de wanden heen lopen en de kamers alsnog met elkaar verbinden. En dat is het moment dat een brandwerende afdichting een rol gaat spelen.

Ontstane gaten automatisch afdichten in scheidingswanden

Doordat buizen en leidingen onder extreme temperaturen komen te staan, ontstaat er een kans dat het materiaal smelt. Hierdoor wordt er een gat gevormt in de muur waardoor zowel rook als vuur zich sneller kan verspreiden. Mede dankzij een brandwerende afdichting wordt het gat automatisch gedicht door de slimme samenstelling van onze producten. Voor dit soort situaties wordt onder andere gebruik gemaakt van zogenamaande brandmanchetten.

Advies op maat nodig?

Onze experts op het gebied van brandwerend afdichten denken graag met u mee!

Contact opnemen

 

Totaalleverancier van brandwerende producten

In onze webshop hebben wij een divers aanbod aan brandwerende producten. Al onze producten voldoen aan de eisen die worden gesteld vanuit de wet- en regelgeving en beschikken over de juiste keurmerken. Heeft u toch nog een vraag over een van onze producten? Twijfel niet en neem contact op met onze experts!