Brandwerende deuren 120 minuten

120 minuten brandwerende deuren zorgen ervoor dat het vuur zich niet verder kan verspreiden. Het belangrijkste doel van deze speciale deuren is uiteraard het redden van levens in het geval van een brand. Daarnaast hebben zij een andere belangrijke functie: namelijk het voorkomen en beperken van bedrijfsschade. 

Aan welke eisen moeten brandwerende deuren voldoen?

Alle brandwerende producten moeten, logischerwijs, voldoen aan strenge veiligheidseisen. De exacte vereisten voor brandwerende deuren zijn opgenomen in het Bouwbesluit. Hierin is opgesteld in welke situaties brandcompartimenten verplicht zijn en wat de maximale afmetingen van deze ruimtes mogen zijn. Voor de minimale brandwerendheid in minuten van de deuren worden over het algemeen drie waardes gehanteerd: 20, 30 of 60 minuten. De brandwerende deuren van bedrijven of speciale instanties moeten nog beter tegen de hitte en het vuur bestand zijn. In deze gevallen geldt een brandwerendheid van 90 en 120 minuten.

Brandwerende deuren 120 minuten

Diverse soorten deuren

In het Brandveilig Bouwen Nederland boekje (BBN) maakt men onderscheid tussen twee soorten brandwerende deuren. Zo zijn er industriële branddeuren en voetgangersdeuren. De beide types zijn in uiteenlopende versies beschikbaar. De benaming 'industriële branddeur' is ietwat misleidend omdat ze niet enkel in de industrie gebruikt worden. Zo zijn deze deuren ook terug te vinden in onder andere ziekenhuizen, scholen, theaters en kantoorgebouwen. Iedere situatie vergt andere eigenschappen. Voor theaters is het bijvoorbeeld belangrijk dat de deuren geluidsdicht zijn, terwijl de deuren van een operatiekamer hermetisch afgesloten dienen te worden om besmettingen tegen te gaan.

Toebehoren brandveilige deuren bij Preventiematerialen

Bij Preventiematerialen bieden wij een ruim assortiment aan van alle onderdelen waarmee u uw deuren brandveilig kunt maken. Denk hierbij aan:

Onze branwerende raam- en deurproducten bekijken?

Bekijk snel onze collectie en plaats vandaag nog uw bestelling!

Bekijk de producten

Al onze producten zijn uitvoerig getest conform de laatste Europese wetgeving en staan dus garant voor kwaliteit en veiligheid.

Laat u adviseren

Wilt u uw deuren brandveilig maken maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Laat u dan adviseren door onze experts! Dankzij onze jarenlange ervaring binnen deze wereld weten wij precies welke stappen u moet ondernemen om een compartiment volledig brandveilig te maken.