Deurstrip

Een deurstrip kan voor veel doeleinden ingezet worden. Op deze pagina lichtten wij enkele veelvoorkomende toepassingen voor je uit.

 

Deurstrip tegen tocht

Onze tochtstrippen hoeven in veel gevallen gelukkig maar één functie uit te voeren: het tegenhouden van tocht. Mocht er onverhoopt echter brand uitbreken in uw pand, dan vervullen deze strips nog een andere belangrijke rol. De tochtstrippen van Preventie materialen bestaan namelijk uit een speciaal brandwerend materiaal welke op zal zwellen in het geval van een brand. Zo vangt u dus twee vliegen in één klap. Naast het feit dat er geen tocht meer in uw compartimenten binnen kan treden, zal deze ruimte onder uw deur ook af worden gedicht in het geval van een brand wat de verspreiding van vuur en rook tegengaat. 

 

Ons aanbod tochtstrippen

Wij hebben een ruim aanbod tochtstrippen (ook wel zwelstrippen genoemd). Deze strips variëren in hun werking in de duur van hun brandwerendheid. Zo bieden wij strips aan met een brandwerendheid van 30- (wit) tot maar liefst 60 minuten (rood). 

60 minuten zwelstrip rook-vuur-tocht 30 min zwelstrip rook-vuur-tocht

Bekijk alle zwelstrippen

 

Finger alert deurstrips

Ieder jaar moeten er meer dan 10.000 (!) Nederlandse- en Belgische kinderen noodgedwongen een bezoek brengen aan het ziekenhuis toegetakelde, gebroken of zelfs geamputeerde vingers. Een groot aantal van deze gevallen hadden eenvoudig voorkomen kunnen worden. Namelijk door de implementatie van finger alert deurstrips. De meeste strips zijn eenvoudig aan te brengen, maar kunnen veel leed voorkomen. 

 

Werking finger alert strips

De werking van één van onze speciale deurstrips is als volgt. De opening dit ontstaat bij het openen van een deur wordt dankzij een tweede omhulsel blijvend afgesloten. Een finger alert strip maakt het op deze manier onmogelijk om hier een vinger tussen te krijgen.

 

Ontdek alle finger alert strips

 

Totaalleverancier van brandveilige oplossingen

Wij bieden een zeer divers assortiment aan van brandwerende producten. Al deze producten voldoen aan de Europese eisen die worden gesteld vanuit de wet- en regelgeving en beschikken over de juiste keurmerken. Heeft u toch nog een vraag over een van onze producten? Twijfel niet en neem contact op met onze experts! 

 

Advies op maat nodig?

Onze experts op het gebied van brandwerend afdichten denken graag met u mee!

Contact opnemen