Brandwerende plaat

De garantie dat een gebouw voldoet aan de gestelde eisen omtrent brandveiligheid is van levensbelang. Het gebruik van een brandwerende plaat in de constructie is dan ook absoluut geen overbodige luxe. Brandvertragende platen vertragen namelijk de temperatuur opbouw in de constructiedelen, waardoor instorting voorkomen kan worden.

Wat is een brandwerende plaat?

Zodra een bouwvergunning benodigd is voor een bouw of verbouwing, moet er worden voldaan aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Om dit te kunnen nastreven, is het gebruik van brandwerend bouwmateriaal een belangrijke schakel.

Door draag- en staalconstructies, vloeren, wanden, plafonds, daken en doorvoeringen te bekleden met brandwerend plaatmateriaal, wordt er weerstand geboden bij een eventuele uitslaande brand. Hierdoor wordt de kans op het overslaan van een brand verkleind doordat de brandwerendheid per ruimte wordt verhoogd en wordt de kans op een grote brand beperkt.

Leverbaar in 2 soorten plaatmateriaal

In de webshop van Preventie Materialen bieden wij twee soorten brandwerende platen aan, te weten Tecbord en Silboard. Wat de exacte verschillen zijn per plaatmateriaal, kunt u hieronder lezen. Al onze platen zijn uitvoerig getest en beschikken over de nodige certificaten.

Tecbor

Tecbor is een plaatmateriaal dat is samengesteld uit magnesium oxide, silicaten en andere additieven. Leverbaar in de maat 2300 (b) x 1220 (h) millimeter en in diverse diktes, is er voor iedere toepassing een geschikte plaat. Voorbeelden van geschikte toepassingen zijn tunnels, bescherming van (staal) constructies ventialatie kanalen, brandscheidingen, brandwanden en brandwerende plafonds.

Tecbor plaat

Silboard

Silboard is een onbrandbare plaat dat is samengesteld uit calciumsilicaat. Met name geschikt voor het beschermen van luchtkanalen en kabelgoten/ladders en zeer licht van gewicht. Leverbaar in de maat 1250 (b) x 800 (h) mm en in 5 diktes.

Silboard plaat

Brandwerend plaatmateriaal online kopen? 

Het kopen van brandwerend plaatmateriaal doet u eenvoudig in onze webshop. Klik op de onderstaande link en bestel vandaag nog uw gewenste plaat. Direct leverbaar!

Brandwerende platen bestellen >