Brandwerend plafond horeca

Onder het begrip horeca vallen alle hotels, restaurants en cafés. Dit omvat dus alle gelegenheden waar mensen iets kunnen drinken, eten en / of overnachten. Omdat dit plekken zijn waar veel mensen tegelijkertijd samen komen, dient het pand te voldoen aan alle gestelde eisen rondom brandveiligheid. Deze eisen kunnen per gemeente verschillen. Het is dus aan te raden dat u zich hiervoor laat informeren bij uw lokale gemeente. Eén van de eisen omtrent brandveiligheid heeft betrekking op het plafond. Op deze pagina laten wij zien waar een brandwerend plafond in een horeca zaak allemaal aan moet voldoen.

 

Soort brandwerend plafond

Een plafond speelt een grote rol bij de uitstraling van uw pand. Waar sommige hotels bijvoorbeeld kiezen voor een houten 3D-plafond, kiest het lokale café op de hoek eerder voor enkele 'standaard' plafondplaten. De types plafond waar u uit kunt kiezen zijn dus zeer divers. Ondanks de verschillende soorten, hebben alle plafonds een belangrijke functie als het gaat om brandwerendheid. Een brandwerend plafond heeft namelijk een grote impact op de brandveiligheid van de vloer waartegen deze is aangebracht. Belangrijke materialen die hierbij helpen zijn onder andere brandwerende platen en plafondventielen.

 

Plafondventielen

Een plafondventiel zorgt voor een vuur- en rookdichte afsluiting. Dit zorgt ervoor dat de vlammen en giftige rook zich minder snel verplaatsen naar een volgende compartiment. Bij deze plafondventielen maken wij onderscheid tussen mechanische- en opzwellende varianten. Hierbij werkt de eerste variant middels een smeltlood en dicht de tweede het gat op door middel van het opzwellende materiaal.

Vlinderklep CF60+ Met Ventiel Brandwerend ventiel Zipp Vlinderklep CF90+ Met Ventiel

 

Brandwerende platen

Dankzij brandwerende platen maakt u het plafond van uw horeca zaak zeer gemakkelijk brandveilig. Sommige platen, zoals de Tecbor uitvoering, zijn eenvoudig te verlijmen terwijl andere varianten vast geboord dienen te worden.

 Silboard productafbeelding Tecbor productimpressie

 

Deskundig advies aanvragen

Zoals u gelezen heeft, komt er veel kijken bij het brandwerend maken van het plafond in uw horeca zaak. De professionals van Preventiematerialen staan daarom voor u klaar om uitleg te geven over onze producten en al uw vragen te beantwoorden. Dit doen wij geheel vrijblijvend! Neem dus gerust contact met ons op en dan spreken wij u snel.