Plafondventiel

Plafondventielen spelen, net als bijvoorbeeld brandmanchetten en brandwerende kit een cruciale rol bij het brandveilig maken van een pand. Met een plafondventiel installeert u op een voordelige, maar effectieve manier een brandveilig regelventiel. Hiermee creëert u een vlam- en rookdichte afsluiting wat helpt tegen verdere verspreiding van een brand. 


Verschillende typen plafondventielen

In ons assortiment bieden wij twee typen plafondventielen aan. Zo zijn er ventielen met opzwellend materiaal (welke door deze zwelling bij verhitting het gat dichten) en een ‘mechanische’ variant. Bij deze laatste trekt, nadat het smeltlood heeft gereageerd op hitte, een veer de consus in waardoor het gat af wordt gesloten met een brandwerende plaat. Per situatie kan het verschillen welk type plafondventiel het meest geschikt is. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen voor passend advies.


Gecertificeerde plafondventielen

De voorwaarden voor het gebruik van brandwerende producten zijn zeer streng. En terecht! Gelukkig zijn al onze producten eindeloos getest en voldoen zij aan de laatste Europese richtlijnen omtrent brandveiligheid. 

 

Een plafondventiel bestellen?

Bekijk de producten en bestel gemakkelijk en snel in de gewenste maatvoering

Bekijk plafondventielen