Brandwerend rooster

Het brandwerend rooster van Astroflame is ideaal voor een veilige en brandveilige toepassing van niet geforceerde luchtstromen, bijvoorbeeld een ventilatiesparing in deuren. Zodra het rooster in aanraking komt met hitte, schuimt op het op en worden de ventilatie gaten automatisch afgedicht. Hierdoor wordt verdere verspreiding van rook en vuur direct voorkomen.

Brandwerend rooster met 60 minuten brandvertraging

Dankzij de samenstelling van het rooster, is er een maximale bescherming van 60 minuten. Hierdoor wordt de kans op het overslaan van brand tussen diverse compartimenten afgezwakt en neemt de kans op onstappen toe. 

De toepassing van de roosters is vooral geschikt natuurlijke ventilatiekanalen in wanden en deuren. Op voorhand zijn de roosters ongeschikt voor geforceerde luchtstromen, zoals aircondition installaties. Wilt u dit toch doen? Vraag dan eerst een passend advies aan! Tip vanuit onze kant: met een stalen louvrerooster dekt u de brandwerende roosters af.

Brandwerende ventilatieroosters leverbaar in diverse afmetingen

Omdat het formaat van een ventilatiekanaal heel divers kan zijn, kunnen wij de ventilatieroosters leveren in diverse afmetingen. De kleinste maat is 100 x 100mm en wordt per 50mm vermeerderd. Bekijk het product en bestel eenvoudig online!

Bekijk product >

Rond ventilatierooster

Naast de vierkante brandwerende roosters, beschikken wij ook over een rond ventilatieroosters. Ook deze kunt u eenvoudig en snel bestellen via onze webshop!