Buisisolatie

Brandwerende buisisolatie is een speciaal type isolatie dat is ontworpen om te helpen bij het beheersen van branden en om te voorkomen dat ze zich verder verspreiden. Dit kan worden gedaan door het isoleren van leidingen die gas, elektriciteit of andere brandbare stoffen transporteren, of door het isoleren van cv leidingen die langs gebieden lopen waar brand kan ontstaan.

Rockwool buisisolatie 810 impressie

Waarom is buisisolatie belangrijk?

Buisisolatie is belangrijk om verschillende redenen:

  • Energiebesparing. Door buizen te isoleren, kun je voorkomen dat warmte of koelte ontsnapt, wat kan leiden tot energiebesparing op verwarmings- of airconditioningskosten.
  • Comfort in huis. Door buizen te isoleren, kun je ook voorkomen dat er koude of warme lucht uit de leidingen komt, wat kan leiden tot een verbeterd comfort in huis.
  • Voorkoming van bevriezing. Door buizen te isoleren, kun je ook voorkomen dat deze bevriezen in koude omstandigheden, wat kan leiden tot beschadiging van de leidingen en wateroverlast.
  • Geluidsisolatie. Sommige soorten buisisolatie kunnen ook helpen om het geluid van stromend water te dempen, wat kan leiden tot een vermindering van lawaai in huis.
  • Verbeterde levensduur van leidingen: door buizen te isoleren, kun je ook de levensduur van de leidingen verlengen, omdat ze minder snel zullen bevriezen of oververhit raken.

Isolatiematerialen van Preventie Materialen

Preventie Materialen biedt Rockwool buisisolatie 810 aan. Dit is een soort isolatie die wordt gemaakt van steenwol. Het is speciaal ontworpen om te worden gebruikt voor het isoleren van leidingen en kan worden gebruikt voor zowel warmte- als geluidsisolatie. Steenwol is een natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van gesmolten basalt (een soort gesteente) en wordt gesponnen tot vezels. Het is brandvertragend en kan helpen om branden te beheersen en te voorkomen dat ze zich verder verspreiden. Steenwol is ook waterafstotend, sterk en duurzaam. Rockwool buisisolatie 810 is beschikbaar in verschillende diktes, afhankelijk van de isolatie-eisen van de leidingen. Het is gemakkelijk te installeren en kan worden gebruikt voor leidingen van verschillende diameters.

Ontdek het product