Brandwerende platen

Het belang van brandwerende platen is erg groot. Niet alleen zorgen deze platen ervoor dat het vuur tijdens een eventuele brand zich minder snel verspreidt, ze zijn ook noodzakelijk om het gebouw te laten voldoen aan de gestelde wetten omtrent brandveiligheid. Brandwerende platen zijn dus een cruciaal onderdeel bij het brandveilig maken van uw gebouwen.

 

Waarvoor gebruik ik brandwerende platen?

Het plaatmateriaal dat wij leveren wordt voornamelijk gebruikt bij het bekleden van de volgende onderdelen:

  • draag- en staalconstructies.
  • vloeren.
  • wanden.
  • plafonds.
  • daken.
  • doorvoeringen.

Op deze manier kunt u de kans op het overslaan van de brand van het ene compartiment naar het andere verkleinen.

 

Verschillende plaatmaterialen

Ons aanbod bestaat momenteel uit twee verschillende soorten plaatmateriaal. Beiden zijn uitvoerig getest en leverbaar in verschillende diktes.

 

Silboard

De Silboard platen zijn van calciumsilcaat en onbrandbaar. Momenteel wordt Silboard voornamelijk ingezet voor het brandveilig maken van luchtkanalen, kabelgoten en ladders. Door het lichte gewicht van dit brandwerende plaatmateriaal is de druk op deze kanalen en ladders minimaal. 

Silboard brandwerend plaatmateriaal

 

Tecbor

De platen van Tecbor kunnen voor een aantal zeer diverse toepassingen ingezet worden. Voorbeelden hiervan zijn tunnels, het beschermen van staalconstructies, brandwanden en brandwerende plafonds.

tecbor platen

 

Vastlijmen van brandwerende platen

Het kan voorkomen dat het niet lukt om een brandwerende plaat vast te maken met behulp van nieten of schroeven. In zo'n geval kunnen de platen vastgelijmd worden met lijm die speciaal ontwikkeld is voor het vastlijmen van dit soort plaatmateriaal. Doordat de lijm bestaat uit anorganische deeltjes vormt het een volledig onbrandbare laag. 

 

 

Heeft u vragen?

Bij vragen over onze diensten en de producten die wij leveren verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Dit kan via een belletje, een e-mail of met behulp van ons contactformulier. Op deze manier staan wij u zo spoedig mogelijk te woord om vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend advies. En dat allemaal geheel vrijblijvend!