Manchetten

Een brandmanchet is een metalen huls die wordt geplaatst rondom een buis. De plaatsing van de manchet is altijd rondom de doorloop van een buis, dit noemen ze ook wel de doorvoering, van een scheidingswand. Hierdoor slaat brand minder snel over naar andere ruimtes middels de doorvoeringen in de muur.

7 producten gevonden

Hoe werkt een brandmanchet?

Een brandmanchet is gemaakt om het overslaan van brand naar verschillende ruimtes tegen te gaan. Een manchet kan dit tegengaan door de grafietinlage in de huls. Wanneer deze inlage in aanraking komt met een temperatuur die hoger is dan 150°C, worden de openingen tussen de buis en de wand afgesloten. De huls zorgt er dus voor dat openingen worden afgesloten en hierdoor kan de brand minder snel overslaan naar andere ruimtes. 

 

De huls zorgt er tevens voor dat giftige stoffen en gassen niet naar een andere ruimte kunnen gaan. Dit maakt uw gebouw ontzettend brandveilig, er wordt minder risico gelopen en de brand zal minder snel overslaan naar het gehele gebouw. Met een hele kleine opening slaat de brand namelijk direct over naar een naaste ruimte.

 

Manchetten en pipeclosers van HPS Preventiematerialen

Wij hebben verschillende manchetten en pipeclosers in ons assortiment. De pipecloser is eigenlijk exact hetzelfde als een brandmanchet, alleen heeft deze geen CE certificering. De functie van de manchetten is allemaal hetzelfde alleen verschilt de brandvertragende tijd van 1 uur tot 4 uur. 

 

Heeft u vragen over onze brandvertragende manchetten of wilt u professioneel advies ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.