Vlinderklep ventilatie

Een vlinderklep dient naast het ondersteunen van de ventilatie in een pand ook als brandwerende oplossing. De vlinderkleppen zijn klein van formaat en daardoor perfect inzetbaar om de brandwerendheid van uw compartimenten te verbeteren. Zoals in de afbeelding is te zien maken we onderscheid tussen twee verschillende typen vlinderkleppen: mét afwerkingsventiel en zonder. 

vlinderklep CF90+ Met Ventiel  Vlinderklep CF60+

Werking van een vlinderklep

De vlinderklep kan eenvoudig gemonteerd worden in luchtkanalen welke een kleine diameter hebben. In dit kanaal wordt de vlinderklep gemonteerd door middel van een rubberen dichtingsring. Een smeltlood houdt de twee halve klepbladen open. Zodra de temperatuur in de luchtkoker tijdens een brand te hoog wordt, doet dit het smeltlood smelten waardoor de twee delen van de klep sluiten. Vervolgens zorgen twee borgingslippen ervoor dat de klep vergrendeld wordt in gesloten positie. Tot slot zwelt het brandwerend materiaal op en zorgt er op deze manier voor dat vlammen en rook voor een bepaalde tijd tegengehouden wordt. 

Werking brandwerende vlinderklep

Ons aanbod vlinderkleppen

Al onze vlinderkleppen zijn getest conform de laatste richtlijnen op het gebied van brandveiligheid. Zo bent u ervan verzekerd dat de vlinderkleppen werken naar behoren en dat uw pand voldoet aan alle eisen dit komen kijken bij het brandveilig maken van gebouwen. Aangezien wij verschillende typen vlinderkleppen leveren, raden wij aan om altijd even contact met ons team op te nemen. Op die manier weet u zeker dat u de juiste vlinderklep installeert die bij uw situatie past!

 

Brandwerende vlinderkleppen nodig?

Bekijk ons aanbod en bestel gemakkelijk en snel in de gewenste maatvoering

Bekijk vlinderkleppen