Brandklep

Een brandklep wordt verwerkt in ventilatiekanalen en buizen. Naast het feit dat deze kleppen noodzakelijk zijn voor een goede luchtverplaatsing en ventilatie binnen gebouwen, bieden zij ook een brandwerende oplossing. In het geval van een eventuele brand kunnen het vuur en de giftige dampen zich gemakkelijk verspreiden via luchtkanalen. Een brandklep gaat deze verspreiding tegen. 

 

Werking brandklep

Wanneer de temperatuur in het kanaal 72 graden Celsius bereikt, sluit de klep het kanaal af. De verspreiding van rook en vuur wordt hierdoor voor een geruime tijd geremd. Zo biedt de CR2 Brandklep een brandwerendheid van maar liefst 120 minuten. Wanneer er een brand uitbreekt kan een brandklep, in combinatie met andere brandwerende materialen, letterlijk mensenlevens sparen.  

 

Snelheid is cruciaal 

Eén van de brandkleppen die wij aanbieden, de RFT Brandklep is mechanisch te bedienen. Wat houd dit in? Het betekent dat deze variant voorzien is van een kleine motor. Dit zorgt ervoor dat de brandkleppen vanaf afstand geactiveerd kunnen worden. Door op een knop te klikken wordt de klep in een fractie van een seconde dicht dichtgezet.

 

Brandklep nodig?

Bestel hem eenvoudig en snel bij Preventie Materialen!

Bekijk onze ronde Brandkleppen

 

Waarom een brandklep bij Preventie Materialen kopen?

  • Minimale brandwerendheid van 60 minuten.
  • Eenvoudige montage.
  • Beschikbaar in verschillende formaten en daardoor geschikt voor vrijwel elke situatie.
  • Op afstand activeerbaar.
  • Voldoen aan geldende regelgeving omtrent brandveiligheid.
  • Voorzien van CE-markering.
  • Eenvoudig te controleren.

 

Vragen?

Onze mensen van Preventie Materialen staan voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Door jarenlange ervaring op het gebied van brandwerende oplossingen, kunnen wij u voorzien van passend advies!