Brandklep

Een brandklep is een essentieel onderdeel van ventilatiekanalen en buizen. Naast het zorgen voor een goede luchtverplaatsing en ventilatie binnen gebouwen, biedt een brandklep ook een brandwerende oplossing. In geval van een brand kunnen vuur en giftige dampen zich snel verspreiden via luchtkanalen. Een brandklep zorgt ervoor dat deze verspreiding wordt tegengegaan en draagt zo bij aan een veiliger en gezonder binnenklimaat.

Hoe werkt een brandklep?

Wanneer de temperatuur in het kanaal 72 graden Celsius bereikt, sluit de klep het kanaal af. Dit zorgt ervoor dat de verspreiding van rook en vuur wordt geremd en de brandwerendheid van het gebouw wordt vergroot. Zo biedt de CR2 Brandklep een brandwerendheid van maar liefst 120 minuten. Door het gebruik van brandkleppen in combinatie met andere brandwerende materialen, kan een brandklep letterlijk mensenlevens sparen.

Brandkleppen van Preventie Materialen

Preventie Materialen biedt verschillende brandkleppen aan, waaronder de RFT Brandklep. Deze variant is mechanisch te bedienen en voorzien van een kleine motor. Hierdoor kunnen de brandkleppen op afstand geactiveerd worden, wat cruciaal kan zijn in geval van een brand. De RFT Brandklep biedt een minimale brandwerendheid van 60 minuten en is beschikbaar in verschillende formaten, waardoor deze geschikt is voor vrijwel elke situatie. Bovendien voldoen onze brandkleppen aan de geldende Europese normen omtrent brandveiligheid en zijn ze voorzien van een CE-markering. Dankzij de eenvoudige montage en controle zijn onze brandkleppen een betrouwbare keuze voor een veiliger binnenklimaat.

Brandklep nodig?

Bestel hem eenvoudig en snel bij Preventie Materialen!

Bekijk onze Brandkleppen

 

Waarom een brandklep bij Preventie Materialen kopen?

  • Minimale brandwerendheid van 60 minuten.
  • Eenvoudige montage.
  • Beschikbaar in verschillende formaten en daardoor geschikt voor vrijwel elke situatie.
  • Op afstand activeerbaar.
  • Voldoen aan geldende regelgeving omtrent brandveiligheid.
  • Voorzien van CE-markering.
  • Eenvoudig te controleren.

Meer weten over brandkleppen?

Onze experts staan klaar om al je vragen over brandkleppen te beantwoorden. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van brandwerende oplossingen, kunnen wij je voorzien van passend advies. Kies voor veiligheid en neem vandaag nog contact met ons op!