Brandwerende doorvoeren afdichten

Bij het afdichten van brandwerende doorvoeren is het van groot belang om te zorgen voor een veilige en betrouwbare oplossing. Het voorkomen van branddoorslag en -overslag is immers van levensbelang voor de veiligheid van personen en het beschermen van eigendommen. In dit artikel laten we zien welke oplossingen er zijn om brandwerende doorvoeren op een veilige en betrouwbare manier af te dichten.

Wat zijn brandwerende doorvoeren?

Brandwerende doorvoeren zijn doorvoeringen in een bouwkundige constructie die worden gebruikt voor het doorvoeren van leidingen, kabels en/of buizen. Door deze doorvoeren kan bijvoorbeeld een ventilatiekanaal, een cv-leiding of een elektriciteitskabel door een wand of vloer worden geleid. Bij het maken van een brandwerende doorvoer moet ervoor gezorgd worden dat de wand of vloer zijn brandwerende eigenschappen behoudt. Dit betekent dat er geen branddoorslag en -overslag mag plaatsvinden via de doorvoer.

Impressie van pipeclosers

 

Brandmanchetten

Brandmanchetten zijn speciaal ontworpen om openingen in brandwerende scheidingswanden of -plafonds af te dichten. Deze manchetten zijn gemaakt van hittebestendig materiaal en zijn ontworpen om de verspreiding van vlammen en hitte te beperken. Ze zijn een efficiënte oplossing om doorvoeringen af te dichten.

 

Opzoek naar brandmanchetten?

Voorkom de verspreiding van een brand naar andere ruimtes middels door de doorvoeringen in uw muren af te dichten.

Bekijk onze brandmanchetten

 

De risico's van onjuist afdichten

Als een brandwerende doorvoer niet juist wordt afgedicht, kan dit ernstige gevolgen hebben. Bij een brand kan de hitte via de doorvoer ontsnappen naar de andere kant van de wand of vloer, waardoor er branddoorslag en -overslag plaatsvindt. Hierdoor kan de brand zich snel verspreiden naar andere ruimtes, waardoor er levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Daarom is het van belang om bij het afdichten van brandwerende doorvoeren te kiezen voor betrouwbare oplossingen.

Brandwerende doorvoeren afdichten: onze beste oplossingen

Er zijn verschillende oplossingen om brandwerende doorvoeren veilig en betrouwbaar af te dichten. Hieronder bespreken we de beste oplossingen.

Brandwerende manchetten

Een van de meest gebruikte oplossingen voor het afdichten van brandwerende doorvoeren zijn brandwerende manchetten. Deze manchetten bestaan uit een rubberen huls die om de doorvoer wordt geplaatst. Bij brand zal het rubber gaan opschuimen en uitzetten, waardoor de doorvoer volledig wordt afgedicht en er geen branddoorslag of -overslag kan plaatsvinden. Brandwerende manchetten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en voor verschillende typen doorvoeren.

 

Brandwerende kit

Een andere oplossing voor het afdichten van brandwerende doorvoeren is het gebruik van brandwerende kit. Deze kit wordt aangebracht rondom de doorvoer en zorgt ervoor dat de doorvoer volledig wordt afgedicht. Brandwerende kit is verkrijgbaar in verschillende soorten en kan worden gebruikt voor verschillende typen doorvoeren.

 

Brandwerende pasta

Een derde oplossing voor het afdichten van brandwerende doorvoeren is het gebruik van brandwerende pasta. Deze pasta wordt aangebracht rondom de doorvoer en zorgt ervoor dat de doorvoer volledig wordt afgedicht. Brandwerende pasta is verkrijgbaar in verschillende soorten en kan worden gebruikt voor verschillende typen doorvoeren.

 

Brandwerende platen

Brandwerende platen worden vaak gebruikt voor het afdichten van grotere doorvoeren of voor doorvoeren waarbij er geen ruimte is voor andere oplossingen, zoals manchetten, kit of pasta. Deze platen zijn gemaakt van brandwerend materiaal en worden op maat gemaakt voor de doorvoer. Hierdoor kan de doorvoer volledig worden afgedicht en kan er geen branddoorslag of -overslag plaatsvinden.

 

Combinatie van oplossingen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een combinatie van oplossingen te gebruiken voor het afdichten van brandwerende doorvoeren. Zo kan bijvoorbeeld een brandwerende manchet worden gecombineerd met brandwerende kit of pasta om zo een nog veiligere en betrouwbaardere oplossing te creëren.

Het belang van certificering

Bij het kiezen van een oplossing voor het afdichten van brandwerende doorvoeren bent u er bij ons van verzekerd dat onze producten voldoen aan de geldende veiligheidseisen. Onze materialen zijn namelijk uitvoerig getest en beschikken over de juiste certificering. Hierdoor weet u zeker dat u een veilige en betrouwbare oplossing kiest.

Conclusie

Bij het afdichten van brandwerende doorvoeren is het van groot belang om te kiezen voor een veilige en betrouwbare oplossing. Brandwerende manchetten, kit, pasta en platen zijn allemaal oplossingen die kunnen bijdragen aan een veilige en betrouwbare afdichting van doorvoeren. Het is belangrijk om te letten op de certificering van de oplossing en indien nodig een combinatie van oplossingen te gebruiken om zo een nog veiligere oplossing te creëren.

Neem vrijblijvend contact op