Brandwerende doorvoeringen en sparingen

Het is van groot belang om doorvoeringen en sparingen brandwerend te maken. Dankzij de doorvoeringen kunnen vlammen en rook tijdens een brand zich namelijk erg makkelijk door een gebouw verspreiden. Iets wat u uiteraard wilt voorkomen.

28 producten gevonden

Wat zijn doorvoeringen en sparingen?

Een sparing is een bekend begrip binnen de bouw. Hiermee verwijst men naar de aangebrachte gaten die in beton gemaakt worden om op die manier leidingen door te kunnen voeren. Voorbeelden van zulke leidingen zijn kabels voor elektriciteit of gasbuizen. 

 

Regelgeving omtrent brandveiligheid

De regelgeving omtrent brandveiligheid binnen Europa is streng. En terecht! Door gebouwen brandveilig te maken kunnen mensenlevens gespaard blijven. Per gebouwfunctie zijn de regels verschillend. Zo hebben gebouwen met een woonfunctie andere eisen dan gebouwen met een kantoorfunctie. Alle producten die helpen bij het brandveilig maken van gebouwen moeten voldoen aan de binnen Europa vastgestelde normen. Voor doorvoeringen en sparingen is dit de EN 1366-3.

 

Welke producten moet ik gebruiken voor mijn situatie?

U kunt bij ons terecht voor een zeer divers aanbod brandwerende producten. Om doorvoeringen brandveilig te maken kunt u onder andere gebruik maken van brandmanchetten, brandkleppen en vlinderkleppen. Als u zeker wilt weten dat u de juiste producten besteld, mag u voor advies altijd contact met ons team opnemen. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van brandveilige oplossingen kunnen wij u voorzien van passend advies!