Brandkleppen

Brandkleppen zijn zeer belangrijk voor de brandbeveiliging. Als er namelijk een brand uitbreekt dan helpen ze om deze te beheersen en te voorkomen dat ze zich verder verspreiden. Ze werken door het afsluiten van lucht- of brandstoftoevoer naar het gebied waar de brand plaatsvindt, wat de hoeveelheid zuurstof vermindert die de brand kan gebruiken om te blijven branden. Dit kan helpen om de brand te doven of in ieder geval te verminderen totdat professionele brandweerlieden aankomen om de brand te blussen.

Soorten brandkleppen

Er zijn verschillende soorten kleppen beschikbaar, afhankelijk van hun doel en de manier waarop ze werken. Sommige voorbeelden zijn:

  • Afsluitkleppen: deze kleppen sluiten af om lucht- of brandstoftoevoer te beperken en zijn vaak geïnstalleerd in gebouwen om branden te beheersen en te voorkomen dat ze zich verder verspreiden.
  • Afscheidingskleppen: deze kleppen sluiten af om te voorkomen dat rook of vuur zich naar andere gebieden verspreidt, wat kan helpen om mensen en bezittingen te beschermen.
  • Regelkleppen: deze kleppen kunnen worden gebruikt om de hoeveelheid lucht of brandstof die naar een gebied wordt geleverd te regelen. Ze kunnen worden gebruikt om de hoeveelheid zuurstof te beperken die beschikbaar is voor een brand om te blijven branden of om de hoeveelheid brandstof die naar een industriële installatie wordt geleverd te regelen.

Bekijk al onze brandkleppen

Ontdek ons complete aanbod en bestel vandaag nog!

BEKIJK de producten

Brandkleppen onderhouden en testen

Het onderhouden en testen van de kleppen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze in goede werking zijn en klaar zijn om te gebruiken wanneer nodig. Dit kan worden gedaan door regelmatig te inspecteren, te reinigen, te testen en een logboek bij te houden. Het is ook belangrijk om een onderhouds- en testplan te maken om ervoor te zorgen dat alle brandkleppen op de juiste manier worden onderhouden en getest.

Onze diensten

Brandwerendheid is een belangrijk aspect van brandbeveiliging en kan helpen om mensen en bezittingen te beschermen tegen branden. Al onze brandwerende producten voldoen aan de gestelde Europese normen waardoor deze verzekert zijn van een correcte werking. Als u op zoek bent naar advies of vragen heeft over dit onderwerp, neem dan gerust contact ons op! Wij helpen u dan graag verder.