Vlinderklep

Als expert in wereld van brandveilige oplossingen begrijpen wij de belangrijke rol die een vlinderklep speelt in de brandveiligheid van gebouwen en industriële installaties. In een normale situatie zijn vlinderkleppen essentieel voor het regelen van de luchtstroom in een gebouw. Mocht er een brand uitbreken dan helpen deze kleppen bij het beperken van de verspreiding van brand en rook.

Werking van een brandwerende vlinderklep

Brandwerende vlinderkleppen zijn speciaal ontworpen om de verspreiding van vlammen en hitte te beperken in geval van brand. Ze werken op dezelfde manier als gewone vlinderkleppen, maar zijn gemaakt van hittebestendig materiaal en getest en goedgekeurd door toonaangevende certificeringsorganisaties, om te voldoen aan de hoogste brandveiligheidseisen. Bij een brand zullen brandwerende vlinderkleppen zich sluiten waardoor de luchtstroom die door de klep gaat beperkt wordt. Ze kunnen daarnaast ook helpen bij het creëren van een rookbarrière door het isoleren van een gebied van de rook.

Vlinderklep cf60+ met ventiel productafbeelding     Vlinderklep cf60 productafbeeldingVlinderklep cf90 met ventiel productafbeelding 

Installatie vlinderkleppen

Brandwerende vlinderkleppen zijn meestal geïnstalleerd in brandscheidende wanden of plafonds, en zorgen voor een effectieve afsluiting van de luchtstroom tussen twee compartimenten, voor een extra bescherming tegen het verspreiden van brand en rook. Het is belangrijk om te weten dat brandwerende vlinderkleppen moeten worden geïnspecteerd en onderhouden volgens fabrieks- en certificeringsvereisten om de veiligheid en de werking ervan te garanderen.

Leverancier van een compleet assortiment brandwerende producten

Onze webshop biedt een breed aanbod aan brandwerende producten die voldoen aan wet- en regelgeving en juiste keurmerken. Onze experts staan klaar om u te helpen bij vragen over onze producten. Neem gerust contact met ons op voor vragen over onze diensten of producten.

Spreek onze brandwerende experts