Ventilatierooster deur

Een ventilatierooster in uw deur zorgt voor een natuurlijke verversing van de lucht in een ruimte. Hierbij vervangt de buitenlucht continu een deel van de binnenlucht welke vervuild is. Deze ventilatie is uiteraard erg belangrijk om de luchtkwaliteit in uw bedrijfspand van voldoende kwaliteit te behouden. 


Brandgevaar ventilatierooster

Ondanks de voordelen van een standaard ventilatierooster is het rooster wel nadelig in het geval van een eventuele brand. De verspreiding van vlammen en de bijkomende rook gaat namelijk zeer snel en gemakkelijk door zo’n ventilatierooster. Om deze reden kunt u beter gebruik maken van een brandwerend ventilatierooster in uw deuren.

ventilatierooster deur.

 

Werking brandwerend ventilatierooster

De werking van dit soort roosters is erg simpel. Het rooster is namelijk gemaakt van materialen die opzwellen zodra het rooster een bepaalde temperatuur bereikt heeft. Met dit brandwerende rooster creëert u op deze manier een brandwerendheid van zo’n uur lang. 


Vragen?

Bent u opzoek naar een geschikt brandwerend ventilatierooster voor uw bedrijf? Neem dan eens contact met ons op! Wij voorzien je graag van passend advies over de keuze en installatie van dit soort roosters.