Smeltlood brandklep

Naast de brandmanchetten en brandwerende roosters bieden wij ook brandkleppen aan. Deze speciale kleppen worden gemonteerd in wanddoorvoeringen waar ventilatiekanalen brand compartimentswanden doorkruisen. In 99,99% van de tijd dragen de brandkleppen bij aan een goede ventilatie in industriële- of woongebouwen. Mochten de luchtkanalen echter een hoge temperatuur (72 graden Celsius) bereiken als gevolg van een brand, dan zal het smeltlood in de brandklep ervoor zorgen dat deze afgesloten wordt. 

 

Werking smeltlood

Het smeltlood van een brandklep zal smelten bij temperaturen vanaf 72 graden Celsius. Dit doet het klepblad sluiten. Door de hitte zal het brandwerende materiaal tot slot opzwellen wat ervoor zorgt dat rook en vlammen voor een gegarandeerde duur tegengehouden worden. Dit proces ziet er als volgt uit:

Brandklep open. Dient als ventilatiesysteem Smeltlood smelt en het klepblad zal afsluiten. Brandwerend materiaal zwelt op en houdt rook / vlammen tegen.

 

RFT brandkleppen

Onze RFT brandklep is de perfecte oplossing om de verspreiding van rook en vuur in ventilatiekanalen tegen te gaan. Deze klep wordt standaard meegeleverd met handbediening CFTH, beschikt over een brandwerendheid van maar liefst 120 minuten en is leverbaar in de diameters 200 tot en met 630 millimeter. Het is van belang dat deze kleppen geregeld gecontroleerd worden. Hoe je dat precies doet, lees je op deze pagina.

CR2 - RFT brandklep Preventiematerialen

Ik heb een RFT brandklep nodig

 

Passend advies nodig?

Opzoek naar een geschikte brandklep of hulp nodig bij de keuze van andere brandwerende producten? Ons team heeft jarenlange ervaring op het gebied van brandveilige oplossingen en kan u gegarandeerd verder helpen. Wij helpen u dan ook graag verder bij het vinden van de juiste oplossing in uw unieke situatie. Neem voor passend advies dus gerust contact met ons op.

Contact opnemen