Hoofdafbeelding Impregneermiddel FRS UTW

Impregneermiddel FRS UTW

Een offerte aanvragen?

Selecteer het gewenste aantal en voeg het product toe aan de offerte! Klik op het winkelwagentje om de totale offerte te bekijken en plaatsen.

Omschrijving

FRS-UTW is een ongevaarlijke en gebruiksvriendelijke vloeistof voor het vlamvertragend impregneren van hout en riet voor binnentoepassingen zodat deze kunnen voldoen aan de norm ISO 6940/41 & NEN 6065 klasse 4.


FRS-UTW kan worden toegepast door middel van sprayen met een druk tussen 3 en 5 bar of dompelen. In het geval van sprayen moet de vloeistof fijn verneveld worden opgebracht vanaf een afstand van ca. 20 cm. In geval van dompelen moet het hout ca. 10 minuten in de vloeistof gedompeld worden. 

De ondergrond moet voor de behandeling schoon en droog zijn. Het hout mag niet geverfd zijn, aangezien het produkt in het hout moet kunnen dringen. 

Met 1 ltr FRS-UTW kan 5 - 10 m2 hout behandeld worden, dit is afhankelijk van de houtsoort.

Wij adviseren altijd eerst een proefstuk te impregneren om een indruk te krijgen van het opnamevermogen en het te verwachten eindresultaat. Hout geïmpregneerd met FRS-UTW is overschilderbaar met de meeste gangbare verfsystemen. Ook hier raden wij u aan om dit altijd eerst een op een kleine oppervlakte uit te proberen.