Hittebestendige plaat

In het geval van (ver)bouw werkzaamheden, moet er worden voldaan aan de geldende wetgeving omtrent brandveiligheid. Dit is zeer begrijpelijk, aangezien dit in het geval van een brand van levensbelang is. Om een gebouw op een veilige manier op te bouwen wordt er gebruik gemaakt van brandwerende materialen zoals een hittebestendige plaat. Op deze pagina leest u hoe deze plaat werkt en voor welke doeleinden deze ingezet kan worden.

 

Wat is een hittebestendige plaat?

Hittebestendige platen worden ingezet om weerstand te bieden aan de constructie van een pand in het geval van een uitslaande brand. Dit wordt bewerkstelligd door vloeren, wanden, plafonds, draag- en staalconstructies en doorvoeringen toe te dekken met het speciale plaatmateriaal. Dit verminderd de kans dat het vuur overslaat op een naastgelegen compartiment waardoor een grote brand meestal voorkomen kan worden.

 

Werking van hittebestendige platen

Een brandwerende plaat heeft een bijzondere werking doordat deze gedeeltelijk uit chemisch gebonden kristalwater water. Dit kristalwater verdampt wanneer het in contact komt met extreme hitte. Het verdamp proces zorgt ervoor dat de vrijgekomen energie uit het vuur onttrokken wordt. Hierdoor blijft de temperatuur van een hittebestendige plaat gelijk. Constructies kunnen hierdoor behouden worden.

 

Toepassingen

Bij Preventie materialen leveren wij brandwerend plaatmateriaal van twee fabrikanten: Silboard (links) en Tecbor (rechts). De onbrandbare platen van Silboard worden dankzij het lichte gewicht veelal ingezet voor de bescherming van luchtkanalen en kabelgoten / ladders. Tecbor platen zien wij terug in zeer diverse toepassingen. Laat u hierbij vooral informeren door ons team van experts.

 Silboard platen Tecbor platen

 

Ontdek het aanbod

De hittebestendige platen van Preventie materialen voldoen aan de strenge veiligheidseisen en zijn uitvoerig getest op hun werking. Bekijk dus snel ons aanbod en vindt de plaat die bij u past. Als u er nog niet uit bent welke plaat u het beste kunt gebruiken, of wanneer u vragen heeft over de montage kunt zich altijd laten adviseren door onze specialisten.

Bestel direct