Deuren en ramentechniek

Het brandveilig maken van uw deuren en ramen is gemakkelijk en betaalbaar met behulp van de laatste technieken. U kunt hierbij denken aan zwelstrippen welke zowel tocht als vuur en rook tegenhouden, valdorpels en brandveilige brievenbussen. 

56 producten gevonden

Zwelstrippen

Zwelstrippen worden ingezet als afdichting voor ramen en deuren. Ook buiten een brand om hebben zij een handige functie: het tegenhouden van tocht. Er zijn verschillende soorten zwelstrippen, met ieder een andere brandwerendheid. Zo zijn er zwelstrippen met een brandwerendheid van 30 minuten, maar bieden wij ook strippen aan met een brandwerendheid van maar liefst één uur.

 

Valdorpels

Ook valdorpels houden tocht tegen. Zij zijn daarnaast brandwerend en houden dus in het geval van een brand ook vuur en rook tegen. Het fijne aan een valdorpel is dat deze bij een deurbeweging zichzelf geheel automatisch enkele millimeters intrekt.

 

Brandwerende brievenbussen

Vuur en rook kunnen zich tijdens een brand eenvoudig verspreiden door de opening van een brievenbus die is gemonteerd in een deur. Door de standaard brievenbus te vervangen voor een brandwerende variant, is dit te voorkomen. Verkrijgbaar in verschillende varianten is er voor ieder project wel een passende oplossing te vinden!