Brandwerende afdichtingen

Als bedrijf zijnde zijn er tal van zaken waar u rekening mee moet houden om de veiligheid van uw werknemers te waarborgen. Een van de belangrijkste aspecten hiervan is het voorkomen van brand in uw pand. Bij het realiseren van brandveiligheid wordt vaak gebruik gemaakt van brandwerende afdichtingen. Maar wat zijn brandwerende afdichtingen precies en waarom zijn ze zo belangrijk? In dit artikel leggen we het uit.

Introductie

Brandveiligheid is een belangrijk onderwerp, zeker voor bedrijven. Wanneer er brand uitbreekt in uw pand kan dit namelijk grote gevolgen hebben. Niet alleen voor uw medewerkers, maar ook voor uw bedrijfsvoering en imago. Daarom is het van groot belang om te zorgen voor goede brandpreventie. Een belangrijk aspect hiervan zijn brandwerende afdichtingen.

Impressie afbeelding van HPE kit kokers 310 ml.

Wat is brandwerend afdichten?

Brandwerende afdichtingen zijn afdichtingen die ervoor zorgen dat doorvoeren en sparingen in uw pand brandwerend worden gemaakt. Doorvoeren zijn gaten in wanden of vloeren waar leidingen of kabels doorheen lopen. Sparing is een opening in een wand, vloer of plafond voor bijvoorbeeld een deur, raam of luchtbehandelingskanaal. Doorvoeren en sparingen vormen een verzwakking in de brandwerendheid van een constructie. Door brandwerende afdichtingen aan te brengen, wordt deze verzwakking opgeheven. Brandwerende afdichtingen zijn er in verschillende vormen, bijvoorbeeld als coating, band of plaatmateriaal.

Hoe maak je een ruimte brandwerend?

Brandwerendheid begint bij het ontwerp van een gebouw. In het ontwerp wordt rekening gehouden met de brandveiligheidseisen. Hierbij worden onder andere eisen gesteld aan de brandwerendheid van de constructie en de materialen die worden gebruikt. Wanneer het gebouw eenmaal is gebouwd, is het belangrijk om regelmatig te controleren of de brandwerendheid nog steeds aan de gestelde eisen voldoet. Dit kunt u bijvoorbeeld laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Brandwerend afdichten bij Preventiematerialen.nl

Bij Preventiematerialen.nl kunt u terecht voor een breed assortiment aan brandwerende producten, waaronder brandwerende afdichtingen. Onze afdichtingen zijn getest en gecertificeerd en voldoen aan de geldende normen. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het brandwerend maken van doorvoeren en sparingen in verschillende soorten gebouwen en constructies. We adviseren u graag over de mogelijkheden en zorgen voor een veilige en betrouwbare oplossing.

Brandmanchet CE - impressie afbeelding

Conclusie

Brandwerende afdichtingen zijn essentieel voor de veiligheid van uw bedrijf. Ze maken doorvoeren en sparingen in uw pand brandwerend, waardoor de brandwerendheid van uw constructie wordt versterkt. Bij Preventiematerialen.nl vindt u een ruim assortiment aan brandwerende producten, waaronder gecertificeerde brandwerende afdichtingen. Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden en zorgen voor een veilige oplossing! Neem hiervoor gerust contact met ons op.