Brandvertragend coaten

Het brandvertragend coaten van oppervlakken is een manier om het risico op een eventuele brand te verkleinen. Deze procedure wordt vaak toegepast op constructies in gebouwen, zoals stalen constructies en houten vloeren. Het doel van het brandvertragend coaten is om het de brandwerendheid van een compartiment te vergroten zodat het vuur langer beperkt wordt tot de de ruimte waar het oorspronkelijk is ontstaan. Dit kan levens redden en schade aan gebouwen beperken.

Het proces van brandvertragend coaten

Er zijn verschillende stappen die u dient te ondernemen wanneer u een oppervlak brandvertragend gaat coaten:

  1. Voorbereiden van het oppervlak. Het oppervlak moet schoon en droog zijn voordat het kan worden gecoated. Alle stof, vuil en verfresten moeten worden verwijderd.
  2. Repareren van beschadigingen. Als er beschadigingen zijn aan het oppervlak, zoals scheuren of gaten, moeten deze eerst te worden gerepareerd of weggeschuurd voordat het coaten kan plaatsvinden.
  3. Aanbrengen van een primer. Voordat het brandvertragende coating kan worden aangebracht, moet er een primer op het oppervlak worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het coating goed hecht aan het oppervlak.
  4. Aanbrengen van het brandvertragende coating. Een brandvertragende coating zoals Polylack W kan eenvoudig aangebracht worden met een roller. Het is belangrijk om de coating dik en gelijkmatig aan te brengen om een goed resultaat te behalen.
  5. Laten drogen. Na het aanbrengen van de coating moet het oppervlak voldoende tijd krijgen om te drogen. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van het gebruikte product en de omgevingsomstandigheden.
  6. Toplaag aanbrengen. Een toplaag zoals Barothane heeft een hoge UV bescherming waardoor de coating lang beschermd zal blijven. Met deze toplaag zorgt u er ook voor dat uw constructie de gewenste kleur krijgt.
  7. Inspectie. Na het drogen moet het coating worden geïnspecteerd om te zorgen dat het voldoet aan de vereisten. Als het coating niet voldoet, moet het proces worden herhaald totdat het wel voldoet.

Hulp nodig

Het brandvertragend coaten van oppervlakken kan helpen om het risico op brand te verminderen en kan levens redden en schade aan gebouwen beperken. Het is belangrijk om het coaten te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf dat ervaren is in dit soort werk. Wanneer u nog meer vragen heeft over onze producten of het aanbrengen ervan, kunt u altijd contact met ons team opnemen.