Brandwerende coating staal

Brandwerende coating wordt ingezet om constructies van staal resistenter te maken tegen extreme hitte. In het geval van een mogelijke brand is het namelijk van groot belang dat de staalconstructies een goede brandwerende werking hebben. Wanneer staal in contact komt met vuur, blijft het materiaal nog lang intact. Dankzij de brandwerende coating blijft de constructie nog langer intact wat op die manier zorgt voor een langere evacuatietijd!

 

Brandwerende Coating bestellen?

Bekijk het product en bestel hem vandaag nog!

Bekijk product

 

Hoe breng ik de coating aan?

Voordat de coating aangebracht kan worden, dient er eerst een primer op de ondergrond te worden aangebracht. Deze primer zorgt voor een goede hechting op uw constructies. De primer van Barocoat heeft roestwerende kenmerken en kan naast staal aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden zoals gietijzer en aluminium. 

Zodra de primer is opgedroogd, kunt u de coating aanbrengen. Om dit op een veilige manier te doen is het aan te raden om gebruik te maken van de juiste applicatie middelen en persoonlijke bescherming zoals handschoenen en veiligheidsbrillen.

Tot slot kunt u de primer en brandwerende coating afdekken met een toplaag. Deze is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren waardoor u zorgt voor een passende uitstraling.

 

 Brandwerende Polylack W

Brandwerende Polylack W

 

In welke gevallen moet ik brandwerende coating aanbrengen?

Dit hangt af van verschillende factoren. Namelijk de lengte van het gebouw, de zogenaamde risicofactor en of het gaat om een gebouw met slaapgelegenheid. Om zeker te weten of het in uw situatie verplicht is om brandwerende coating aan te brengen, kunt u ons altijd even bellen. Onze experts staan u graag te woord om u zo te voorzien van passend advies.