Zwelband

Een zwelband is een essentieel product om de brandveiligheid in uw gebouwen te waarborgen. Ze worden gebruikt om scheuren en openingen in muren en plafonds af te dichten, waardoor de verspreiding van rook en vlammen wordt voorkomen. Bij Preventiematerialen bieden wij een hoogwaarde zwelband aan van Firestop welke voldoet aan de meest strikte brandveiligheidsnormen.

 

Ons assortiment

De Firestop zwelband is gemaakt van expanderend schuim. Dit speciale materiaal zorgt ervoor dat eventuele openingen afgedicht worden. Hierdoor biedt het product een betrouwbare bescherming tegen rook en vlammen, waardoor de evacuatie van gebouwen en de blusinspanningen van de brandweer worden vereenvoudigd. Verder is de band gemakkelijk te installeren en onderhouden, en biedt deze een lange levensduur.

Firestop Zwelband impressie

Toepassingen van een zwelband

Een zwelband dient aangebracht te worden:

  • rondom deuren.
  • tussen het randhout en de vulling van deuren.

De grootte van de naden tussen een deur en kozijn moet beperkt blijven. Er wordt vaak als richtlijn gehanteerd dat de kieren aan de hang- en sluitzijde, evenals de bovenzijde, niet groter mogen zijn dan 3 mm. Voor de naad aan de onderzijde van de deur geldt een grotere tolerantie. Namelijk van 6 mm.
 

Neem contact op

Voor meer informatie over de Firestop zwelband of bij vragen over onze andere brandwerende producten kunt u contact met ons team opnemen. Dankzij onze jarenlange ervaring binnen de wereld van brandveilige oplossingen zijn wij ervan overtuigd dat wij u verder kunnen helpen!