Brandwerende roosters

Het is belangrijk dat de lucht in een woon- of werkomgeving ververst wordt. Ventilatieroosters spelen hier een belangrijke rol in. In het geval van een eventuele brand zijn dit echter juist de plekken waar de vlammen zich snel kunnen verspreiden. De brandwerende roosters van Astrogrill sluiten door opschuimen bij verhitting. De maximale bescherming is 60 minuten en de producten zijn getest volgens de BS EN 1634-2. De rasterwerken zijn ongeschikt voor geforceerde luchtstromen zoals airconditioning installaties. De toepassing is voor natuurlijke ventilatiekanalen in wanden en deuren.

2 producten gevonden

Maximale inbouwhoogte voor brandwerende roosters

De maximale inbouwhoogte voor onze ventilatieroosters ten opzichte van de vloer is 1000 mm. Door een hogere luchtdruk boven de 1000 mm die voorkomt bij brand, bestaat de kans dat het rooster voortijdig wordt weggeblazen en daarmee zijn brandvertragende functie verliest. 

Roosters geschikt voor deuren

Naast de toepassing in brandwerende wanden, komt het vaak voor dat er ventilatie wordt aangebracht via een deur om een natuurlijke ventilatie te stimuleren. Onze roosters zijn uitermate geschikt om in deze situaties een brandvertragende oplossing te bieden. De materialen zijn getest volgens BS 476 part 22: 1987 en bieden een maximale bescherming van 60 minuten. 

Onze brandwerende ventilatieroosters zijn direct leverbaar in 2 verschillende vormen, namelijk:

 

Contact

Twijfelt u nog of bent u op zoek naar advies over uw situatie? Neem dan gerust eens contact op met onze experts!