Brandwerende roosters

De Astrogrill brandwerende roosters sluiten door opschuimen bij verhitting. De maximale bescherming is 60 minuten en de roosters zijn getest volgens de BS EN 1634-2. De roosters zijn ongeschikt voor geforceerde luchtstromen zoals airconditioning installaties. De toepassing is voor natuurlijke ventilatiekanalen in wanden en deuren.

2 producten gevonden

Maximale inbouwhoogte voor brandwerende roosters

De maximale inbouwhoogte voor onze roosters ten opzichte van de vloer is 1000 mm. Door een hogere luchtdruk boven de 1000 mm die voorkomt bij brand, bestaat de kans dat het rooster voortijdig wordt weggeblazen en daarmee zijn brandvertragende functie verliest. Twijfelt u nog of bent u op zoek naar advies over uw situatie? Neem dan gerust eens contact op met onze experts!

Roosters geschikt voor deuren

Naast de toepassing in wanden, komt het vaak voor dat er ventilatie wordt aangebracht via een deur om een natuurlijke ventilatie te stimuleren. Onze roosters zijn uitermate geschikt om in deze situaties een brandvertragende oplossing te bieden. De roosters zijn getest volgens BS 476 part 22: 1987 en bieden een maximale bescherming van 60 minuten. 

Onze roosters zijn direct leverbaar in 2 verschillende vormen, namelijk: